Wat doen scouts zoal op de vrijdag-avond bij Scouting Mgr. Feron ? Nou; te veel om op te noemen. Het is in ieder geval voor ieder wat wils ! Soms hebben we een dropping of een greppeltocht waarbij we wegduiken voor de 'politie', soms stoken we een flink vuur om onze ferme bast aan te schroeien en soms pionieren we om het snelst een katapult om de andere groep te bekogelen met allerlei projectielen... Kom ook eens kijken !  

Check ons op Facebook  

                                        
   

 Zeepkistenrace

De scouts van Mgr. Feron hebben maar liefst 2 hoofdprijzen in de wacht gesleept bij de PaZeKiRa zeepkistenrace 2008. Op het onderdeel ''behendigheid'' en ''snelheid'' waren de kisten van Feron te snel voor de concurrentie! Op het onderdeel ''behendigheid'' stonden zelfs alle teams van Feron op het podium!

Na een aantal weken driftig timmeren, schilderen, zagen en plakken was het zondagmorgen 8 juni eindelijk tijd voor de zeepkistenrace. 's Morgens werd nog snel het een en ander aan de kisten toegevoegd waarna ze werden opgeladen voor transport naar 't Ven. 

Aangekomen in 't Ven stonden de kisten al klaar voor de start. Maar eerst werd er natuurlijk door een kritische jury naar de bolides gekeken. Zij beoordeelden op techniek, kleur, creativiteit, originaliteit en accessoires. 
Na de eerste rit bergafwaarts werden alle banden nog een beetje extra opgepompt. Bovendien moest er een remhendel opnieuw aangelast worden. Daarna waren de scouts van Feron pas echt klaar voor de strijd!

Na de nodige races, zakjes chips (paprika en naturel), broodjes knak, foto's, blikjes Cola, gevulde koeken, kommen tomatensoep en wandelingen berg-op en -af, was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Er waren in 4 categorien prijzen te winnen; 
1. originaliteit; 2. snelheid; 3. behedigheid; en 4. pech.

Op het onderdeel ''snelheid'' was de ''SHARK'' van Feron de andere bolides te snel af. Op het onderdeel ''behendigheid'' was het ''F-TEAM'' van Feron heer en meerster. Bovendien werden de ''SHARK'' en de ''ROLO's'' van Feron tweede en derde!

Al met al was de PaZeKiRa 2008 een zeer geslaagde activiteit! 
De organisatie, die in handen was van scouting St. Paulus, was uitstekend!

Bekijk de foto's in ons eigen fotoboek of de ruim 200 foto's op de website van scouting St. Paulus.  Kijk ook eens naar filmpjes klik Hier

 

[top]

 

 

Voorjaarshike 2008

Heb je de foto's van het afgelopen voorjaarhike in Arcen nog niet gezien? Klik dan snel hier om het fotoalbum te bekijken  

[top]

 

Animatiefilmpje ''DE TRIP VAN JIP''

Het stond groot uitgemeten in 'Dagblad de Limburger' van dinsdag 21 april 2008; de scouts van Mgr. Feron hebben enthousiast meegewerkt aan ''De trip van Jip''! Dit is een animatiefilm over ''Jip'' in de gemeente Venlo. Welke wordt gemaakt door (en voor) verschillende jongerengroepen uit de gemeente... En misschien wel verder! 

Alle scouts kregen een foto van een bekende plek in Venlo. Zo waren er de Ark, de Molenbossen, de Staay, de Markt in Blerick, de oude Kazerne, de Passantenhaven en het Crematorium. Na een avond hard knutselen waren er 7 heuse filmpjes ontstaan met Jip in de hoofdrol. Deze hebben we aan het einde van de avond al kunnen bekijken, en...... 

Op vrijdag 25 april is de film in premiere gegaan. Onder het genot van een glaasje prik en een zak popcorn hebben we de film bekeken in het JIP (Jongeren Info Punt) te Venlo! Na afloop kregen alle filmmakers bovendien een echte DVD!

Heb je het artikel in de krant gemist? Bekijk dan het foto-album van ''De trip van Jip''!

 

[top]

      

Installatie weekend 2008

vrijdag-avond moeste we om 7 uur verzamelen in de ark
toen werden er twee groepjes gemaakt, moeste we de bagage inladen
en doormiddel van een gps toch naar onze slaapplaats gaan
we zaten op een klimterrein bij de hei
toen we aankwamen moesten we onze tenten opzetten
Dat ging bij de jongens veel sneller dan bij de meiden!
en toen gingen we bij het kampvuur * kachel* zitten daarna zijn we gaan wandelen op de hei
toen we terugkwamen hebben we allerlei lekkernijen gemaakt bij de kachel : warme bananen met chocolade, tosti's spek en kaas
en siem maakte natuurlijk ook heerlijke zelfgemaakte wafels! 's nachst moesten we een keer gaan slapen maar er is neit veel van slapen terrecht gekomen!
de nacht was heel gezellig met z'n alle =)
om kwart op 6 waren de gidse alweer wakker en snel daarna volgde de verkenners
toen we ontbeten hadden gingen we abseilen en klimmen het was super leuk!
daarna zijn we weer teruggefietst naar de ark en kregen we soep met broodjes
toen werden Siem, Max & Jeroen geinstalleerd door middel van en quiz
rond 3 uur waren we klaar en mochten we naar huis
het kamp was super leuk =)

xx de Scouts

[top]

 

 

- Archief

 RSW Deelnemers (2003)

Net als elk jaar streden er weer scouts om de titel 'Beste scouts van het district Maasven'. Vorig jaar ging deze titel naar onze verkenners !! Deze groep mocht toen mee doen aan de landelijke wedstijden in Baarn.

De verwachtingen voor dit jaar waren dan ook hoog gespannen. Zou het de verknners dit jaar weer lukken de titel in de wacht te slepen ? De Regio Scouting Wedstrijden stonden in het teken van Zuid-Afrika. Het thema was officieel 'Baaie Dankie'. Elke deelnemende patrouille kreeg een Zuid-Afrikaanse familienaam. Het kampterrein in Well werd onderverdeeld in drie sub-kampen, vernoemd naar drie staten in Zuid-Afrika. Het was de bedoeling dat ons deelnemende team 'in stijl' deelnam. Het patrouilleterrein moest aangepast worden naar het thema en er werd een voordracht/presentatie gegeven. Het thema van de RSW volgt altijd het thema van de landelijke wedstijden: De LSW. Wil je dan ook meer weten over het thema, kijk dan eens op: www.scoutingwedstrijden.nl Onze deelnemers waren: Roel Winter, Jeroen Heuvelmans, Niels Papen, Jules Lemmen, Bas Engels en Miguel Linssen.

Of ze gewonnen hebben ?? Gaat ook deze groep naar de LSW ?? Lees maar snel het verslag van de deelnemers !! 


[top]


RSW verslag van Jeroen en Niels (2003)

Beste Scouts,

Wij jongens Roel - Bas - Jules - Miguel - Niels - Jeroen van scouting Mgr. Feron wouden even wat vertellen over de RSW van 2003.
We hebben het er super leuk gehad en deden ook leuke spellen. Zoals tokkelen met de katapult schieten, koken, knutselen en ga zo maar door.
Dus die zaterdag hebben we ons wel vermaakt. En die avond hebben we nog een avondspel gedaan. Dat was echt een super tof spel en we hadden er ook veel punten mee verdiend (67 punten).

De volgende morgen stonden we op en hadden we tosti's gemaakt en gegeten. Met een gebakken ei der bij.
Toen we bij de vlaggenmast kwamen werd het ochtendspel uitgelegd en begonnen we met het ochtendspel.
Om één uur moesten we het toneelstukje uitvoeren en dat was wel een beetje spannend maar wel ontzettend leuk.


Voor dat hadden we ook 14 punten gekregen en dat was wel tof. Maar om drie uur was de uitslag en dat was nog het spannends !
Toen de tweede plaats werd uitgereikt kreeg onze groep het heel nenauwt want Wellerlooi stond eerst met 4 punten voor dus dat was nogal spannend.
Maar gelukkig was Wellerlooi 2e en wij 1e en daar waren we natuurlijk heel blij mee maar we hadden het ook echt niet verwacht.
En nu op naar de LSW !

De groeten.

- Terug


RSW verslag van Bas Engels (2003)

Toen we aankwamen moesten we de tent en de keukentent opzetten midden in het bos.De patrouille naam die we kregen was Moaibakkies en we zaten op subkamp Westkaap. 's Middags gingen we spellen doen. Er was koken, knutselen, safari en muziek. 's Avonds gingen we langs het kampvuur zitten. Ze lieten ook het scorebord zien van die dag. Wij stonden toen 2e. 's Zondagsa moesten we een toneelstukje uitvoeren. Het toneelstukje ging over de slavenhandel. Iemand moest uit de boot vallen. De slaven hadden blauwe stukken vuilniszak hangen en wc-rol om zich heen. We verdienden er veel punten mee. We hadden 2 decors en een boot gemaakt. Toen kwam de echte uitslag. We waren 1e. We mochten door naar de LSW.

- TerugHike 2003 Rochefort, Ardennen (2003)

Donderdag 29.05.2003

Het duurde zo’n vier uur tot we er waren. We kwamen aan op een kampterrein met allemaal vieze beestjes.
Dat was niet goed dus Jan en Bastian gingen op zoek naar een andere plaats. Toen kwamen we bij een soort kerk. Dat was een stuk beter dan het vorige kampterrein.
Daarna gingen we de tenten opbouwen. Dat duurde lang. Iets later gingen we eten. Soep, rijst en goulash.
Daarna gingen we wandelen. Dat duurde wel een tijd. Toen we klaar waren gingen we bij het kampvuur zitten spelletjes doen.
Daarna hadden we nachtrust.

Robert Schefman


Ut begon al weer good vandaag. Iers eine fixe file en toen we d’r eindelijk ware kooste we neet op ut kampterrein. En ze hadde zo’n moeie plek oetgezocht. Maar good. Noar ut wandele hadde ze toch wat leuks gevonde.
Doar bouwde we zoe snel as we koste de tente op. Sommige ginge noa de de tenten op verkenning oet en d’r zien vuul (spannende ?!?!) avonture zoeals dat sommige gasten d’n hiele daag met de waterbak rond hebbe gelaupe umdet ze de ringe neet van de vinger hadde gedoan. Dus eine knikker oppe vinger van heej tot ginder.
Neet zoe hiel spannend maar good um den daag mei te beginne…(ahûm). Rond 18.00 oor ginge we aete. Goulash met ries en ein choco of vanille toetje noa (Jammm). Doarno zien we op verkenningstoch in de buurt gegoan.
Toen we truuk ware hebben we iers eine tiet gewoen ligge te relexe. Frans deed ein paar vermeujende poginge um de vlag op te hange. ’s Oaves zoote we gezellig um ut kampveur en dede we ut bekinde peerde-spelletje. Ut waas ondanks de probleme ’s morgens toch eine leuke en gezellige daag.

Geke Keunen


Vrijdag 30.05.2003

’s Nachts was er veel kabaal en de eerste scouts waren al om 05:00 uur rond aan het lopen. Er was veel dauw maar het beloofde mooi wer te worden. Toen de eerste leidings wakker waren werden de verkenners en gidsen die al/nog sliepen gewekt en moesten ze zich gaan wassen. En hoe ! De scouts werden opgedeeld in twee groepen. 1 groep ging wandelen en de andere gingen verschillende activiteiten doen. De wandelgroep ging eerst naar het zogenaamde château Rochefort.
De andere ging naar de grotten van Han. In het kasteel kregen we eerst een rondleiding met een gids en daarna een speurtocht. Toen eerst naar het VVV-kantoor om een wandelroute te kopen en daarna mochten we wat schooien in de city. Wij hebben dus gewandeld en het was een prachtige omgeving. Terug op het kamp hebben we nog een watergevecht gehouden.
Spelletjes waren er op het laatst en later natuurlijk kampvuur. Het was een hele hete dag maar we hebben ons zeker niet verveeld.

Robert & Geke


Zaterdag 31.05.2003

We zouden vandaag de activiteiten dag gaan doen en het zou een mooie dag worden dus dat zou wat beloven. we gingen naar de Grotten van Han en naar een fort in Dinant.
Toen we eindelijk ontbeten hadden moesten we onze spullen pakken en vertrokken we. De grotten van Han waren erg leuk om te zien en voooral het treintje vonden de meesten erg leuk (en snel dat ie ging). Er waren veel mooie stalagtieten en stalagmieten en er was een prachtige licht show.
Laterna zijn we dus naar het fort geweest in Dinant. Je kon met de lift maar wij gingen weer met de trap wat sommige nie echt leuk vonden. Het waren erg veel vermoeiende trappen(pfffffffffff). Maar die trappen waren de moeite wel waard.
het fort was erg leuk en er werd veel uitgelegd door de gids en veel uit gebeeld dooor een aantal poppen. Die dag was het erg warm maar we hebben toch wel genoten. terug op het kamp terrein hebben we lekker ge-bbq. het was erg leuk en een toffe dag.

Geke Keunen.
aschrift redactie:
Omdat Geke naar de "Open Limburgse Turnkampioenschappen voor PKK (Panningse Kano Klup) leden die aan dansen en hockey (lees "hakkie") doen" moest heeft ze haar verslag niet helemaal af kunnen maken.Wat we verder nog deden:

Prijzenslag bij het kampvuur met o.a. de onderdelen "geblindoekt Barbies aankleden door verkenners", "touwtje springen voor en door onhandige Rowans" en "bikini's aantrekken voor heren". Toen de dames en heren verkenners en gidsen hun slaapzak opzochten werden de Rowans nog verzocht hun spullen bijelkaar te zoeken voor de nachtelijke dropping in een willekeurig Ardennen-bos. Allen protesteerden heftig. Drie Rowans kozen het hazenpad. Een gniffelende leiding gaf toen toch maar het sein veilig: het betrof slechts en grap... (Rowans droppen in een zwaar beboste, franstalige omgeving met stevige heuvels terwijl ze al verdwalen in hun eigen tent is nooit grappig !)
Aan het kampvuur werd nog even nagekeuveld en het was relatief snel rustig...


Zondag 01.06.2003

Op zondag werden de tenten zoals gewoonlijk kletsnat opgeborgen. De diepvries van "de vrouw zonder werk" werd royaal aangevuld en zorguldig om het heilige struikje rijdend vertrok de caravaan richting Kerkrade. Daar werd het Industrion aangedaan. Vooral de draaimolen met krukassen deed het goed bij het jeugdige publiek. Als snel werd ook de internet ruimte ontdekt. De aanwezige suppoosten hadden het even erg druk.
Buiten zorgde Frans nog even voor een lekker broodje knak en vervolgens werd koers gezet richting Blerick. Daar werd de bagage razendsnel uit de busjes genomen en al snel was er geen scout meer te zien: slechts de traditionele op te ruimen puin...
Scouts, ook jullie weer bedankt voor dit leuke hike !

De leidings

 

 - Terug