De bevers (5-7 jaar) vormen de jongste speltak van de Scouting. Jongens en meisjes vormen samen het Bevergroepje. De bevers spelen hun spel in het fantasiehuis Hotsjietonia. Dit huis heeft een heel stel maffe bewoners. Mevrouw Lange Doener woont er met haar vrienden Lappezak, Pompedomp, Frederik Scheuremaar en Hippe Springveer.

Elke bewoner heeft wel iets leuks. Deze eigenaardigheden geven vaak aanleiding tot allerlei doldwaze activiteiten. Zo is Lappezak gek op lapjes en alles wat je ermee kunt doen, zoals tenten bouwen. Pompedomp is vaak met haar planten en de natuur bezig. Frederik Scheuremaar kan maar niet van de krant afblijven, hij is dol op knutselen met papier. Hippe Springveer is gek op spelletjes. Lange Doener kent de meest fantastische verhalen. Er is dus volop mogelijkheid voor een uitdagend en leerzaam spelaanbod, waarbij afwisseling heel belangrijk is.
Eén keer per jaar gaan de Bevers uit logeren. Er wordt dan een grote tent opgezet waar alle Bevers in kunnen slapen. Nou ja: in ieder geval kunnen rondsjouwen totdat ze de ogen écht niet meer kunnen openhouden…

Momenteel hebben we nog plaats voor enkele Bevers.