Nou beste scoutingvrienden: Deze naam klopt eigelijk niet, want de meeste van ons zijn dat nog eigelijk niet. Onze groep kun je beter omschrijven als oudere volwassen met af en toe een onvolwassen gedrag. (daar kom je achter als een beheerder tegen je zegt liever 100 kinderen dan jullie !) 

Hoe zijn wij opgericht ?

In 1995 begonnen met een fietstocht in de zomer. Doordat onze kinderen bij de scouting waren of zijn en wij af en toe eens behulpzaam waren bij de speltakken. Zo hebben wij vaak ideeën die wij dan uitwerken en tevens overdragen aan de leiding zodat die weer in lengte van dagen hiermee vooruit kunnen. Dus wij zijn tevens met z’n alle een stukje brein achter de scouting. (we menen ons wel wat hè.)

Wat zijn onze activiteiten ?

Bijvoorbeeld helpen bij: Kerstviering, vastenavond, koninginnemarkt en papier ophalen. Tijdens activiteiten zorgen dat het inwendige van de scout ook gevuld wordt. Elke vrijdag avond hebben wij voor ons clubje een inloopavond waar dat wat geklets wordt. En uiteraard wordt er dan ook wat gekaart en voor de dames wat gezelschapsspelletjes. En natuurlijk is de hoofdmoot lachen en veel plezier maken. In de zomermaanden gaan we dan over op jeu-de boulle in wedstrijd verband. ‘s Winters het vaste ‘mosselen-eten-gourmetten-barbequen’. In de winter van 1996 werd het plan geopperd om in 1997 kampeerweekend te organiseren. De organisatieploeg ging aan het werk en kwam uit in Brunssum op de kampeeraccommodatie " de heikop". Dit was het begin van ons jaarlijks weekend begin Juni. Hier een overzicht van de accommodaties tot en met 2003:

1997 Brunssum
1998 Bruisterbosch
1999 Hechtel (België)
2000 Bruisterbosch
2001 Bruisterbosch
2002 Bruisterbosch
2003 Bruisterbosch

Leeftijd

Bij de speltaknaam Opies&Omies denk ik meteen aan mensen op leeftijd. Terecht denk ik: Er hangt een beetje een spruitjeslucht aan. De leden hebben deze naam echter zelf verzonnen en dragen hem met trots ! Nu blijkt echter dat niet alle leden van de Opies en Omies zich helemaal kunnen vinden in deze speltaknaam. We bespeuren enige onderlinge strubbelingen: Er is inmiddels een prachtige bos bloemen ter beschikking gesteld voor de Opie en/of Omie die een wat meer tijdloze naam voor de speltak kan verzinnen. Uw reactie zien wij graag tegemoet op het volgende e-mail adres: info@mgr-feron.nl 

- Archief

 

Opies en omies weekend 2003

Vrijdag avond 13 juni vertrek naar Margraten. Alweer een jaar geleden wat vliegt de tijd. Met 18 personen stonden we klaar. Jammer voor Anneke en Bernadet. We wensen ze dan ook veel sterkt toe.
Gepakt en gezakt op weg naar het Bruisterbos. Aankomst 08:30 waarna we onze bedden eerst deden opmaken. De mannen hadden inmiddels het bier vaatje aangeslagen en koffie gezet. De koffie met vlaai ging er wel in, en naar een uurtje kwam iedereen los. Sjaak en Truus hadden leuke spelletjes: van flesjes ruiken tot zakjes voelen… Leuk bedacht !
Ook werd er weer gekaart en de laatste gingen dan ook laat naar bed. Maar toen begon dat gesnurk: er was zelfs een persoon die de slaapzak heeft gepakt en onder is gaan slapen.

Zaterdag morgen om 9 uur gezamenlijk ontbijten. Heerlijke gebakken en gekookte eieren. Er was alles voldoende. Sjaak had ook zijn hondje meegenomen en die kreeg natuurlijk ook brood en water (en zijn mandje natuurlijk want die moest de rest van de dag zich zelf amuseren).

Wij gingen met de hele groep naar Aken toe. Het weer was op dat moment niet zo geweldig. Regen en onweer trok over Zuid-Limburg dus regen jassen en paraplu te voorschijn halen. Rond 12.45 verscheen een busje waar we met zijn allen in konden. Op naar Aken we waren nog niet daar of de zon scheen weer. Bij het VVV kantoor begon de rondleiding die werd gegeven door onze eigen Sjaak.
Die had dat natuurlijk van tevoren goed geleerd. Hij liet ons mooie bezienswaardigheden zien waaronder de Dom en de schatkamer. Om 17:00 uur moesten we ons weer verzamelen bij de postskoets naast het stadhuis alwaar ons eten klaar stond. Dit was erg lekker. Voor het nagerecht vlogen we de straat over bij de Italiaan.
Het ijs was heerlijk alleen waren de stoelen voor sommigen mensen aan de kleine kant. Rond 20:00 uur vertrokken we weer huiswaarts om de avond verder in te vullen. Enkelen liepen vanaf het stoplicht te voet naar huis. Anderen gingen even op bed liggen om daarna weer verder te gaan.
De tweede avond is meestal een stuk rustiger. De laatste gingen dan ook rond half twee naar bed toe ( met veel gelach waardoor die anderen wakker werden ).
Hanneke heeft ze een verhaaltje verteld en zo vielen de laatste in slaap.

Zondag morgen 15 juni vaderdag ! Toen iedereen aanwezig was kwamen Sjaak, Truus en Jos met een leuke verrassing aan. Sjaak ging ondertussen nog even met zijn hondje wandelen die hij daarna met het riempje aan de trekhaak van Theo z'n auto vast maakte.
Daarna gingen wij weer met zijn allen ontbijten en werd het programma voor de rest van de dag verteld. We gingen naar Mondo Verde in Landgraaf. Prachtig en het weer was geweldig ! Eerst werd alles weer netjes opgeruimd en was het dus auto's inpakken geblazen.
En toen sloeg het noodlot toe: Jan zag met achteruit rijden niet dat het hondje van Sjaak nog vastzat aan de trekhaak en wat er toen gebeurde mag je zelf invullen. ( Sjaak nog gecondoleerd met het verlies van je hondje) En dan te denken dat Els zich vrijwillig had opgegeven om voor dat beestje te zorgen…

In Landgraaf kregen we tot 17:00 uur de gelegenheid om alles te bezichtigen. De waarzegster had veel bekijks, vooral toen Theo en Sjaak mee gingen dansen. Het was een zeer geslaagde middag.
Toen: Op naar Blerick waar we alles eerst moesten opruimen om vervolgens te gaan eten bij de chinees. Ook dit was keurig verzorgd. Al bij al een zeer geslaagd weekend !!

Jos, Bernaded, Truus en Sjaak bedankt !

Groetjes van Theo en Lenie

- Terug

Verslag weekend 2002 in Bruisterbosch.


Vrijdag 7 Juni

Na aankomst op de boerderij gingen we eerst onze slaapplaats in orde maken. Daarna werden we getraceerd op koffie met vlaai. Enkele sportievelingen gingen een stuk wandelen in de omgeving. De rest van de avond werd doorgebracht met kaarten en spellen tot in de late uurtjes.

Zaterdag 8 Juni

Na een korte nachtrust genoten we van een stevig ontbijt, en het maken van een knapzak met voedsel, sprongen we ons op het stalen ros behalve Lenie want die had een brommobieltje om te gaan fietsen door het Limburgse land. Via een knooppuntentocht gingen richting Margraten. We pedaleerden over het plateau van Margraten en genoten van het mooie landschap. Na een steile afdaling ala Amstel Gold Race kwamen we in Gulpen langs de brouwerij die we links lieten liggen en gingen via een kleine klim naar Wijlre. Hier koersten we langs de Geul richting Schin op Geul. Achter kasteel Schaloen en langs de Geul kwamen we bij een watermolen met een terras, waar we uiteraard halt hielden voor een welverdiende rustpauze.
Na enkele pinten en limo koersten we richting Valkenburg. We fietsten door het centrum en pedaleerden een fikse heuvel op de Bemelerberg geheten op. Dit was een echte kuitenbijter en ook gelukkig ook de enige heuvel van betekenis aangekomen reden we langs de van Tienhovenmolen uit 1856 en groeve 't Rooth en enkele kleine bulten naar Margraten. Daar kwamen we bij een bruin café waar we na een stel pinten, aanschoven voor een diner. Nadat iedereen zich te goed had gedaan aan spijs en drank vervolgden we onze weg door Margraten waar een processie bezig was en de schutterij paraat stond. Na een kort maar heftig klimmetje kwamen we weer aan bij de boerderij, waar iedereen moe maar voldaan ging rusten. Die avond was het heel vroeg rustig in de tent.

Zondag 8 Juni

Die morgen stonden we allemaal uitgerust op. Na het nuttigen van het ontbijt gingen we onze spullen opruimen en inpakken. Nadat we de boerderij netjes opgekuist hadden en na een spelletje jeu de boules Vertrokken we naar Teuven in het Belgen land waar Lenie haar nicht en eega een wijngaard bestieren. Na een rondleiding onder deskundige leiding door de wijnkelder en een stuk van de wijngaard deden we ons te goed aan gerechten uit de Voerstreek onder het genot van een glaasje wijn uit eigen bottelarij. Van hieruit reden we retour naar Blerick waar we de spullen uitladen in de Ark. Moe maar terug ziende op een mooi weekend gingen richting huiswaarts.

Wisten jullie dat: er steeds meer opies en omies bij deze groep zich aansluiten.
Wisten jullie dat: Jos Engels zeer goed is in ideeën voor het weekend kamp.
Wisten jullie dat: wij regelmatig ‘leiding kleding’ kopen zodat die er ook goed uitzien.
Wisten jullie dat: Mart en Riekie blauw bloed hebben.
Wisten jullie dat: bij de dames na middernacht het spraakniveau aardig daalt.
Wisten jullie dat: er na middernacht bij de heren alleen nog maar gesnurkt wordt.
Wisten jullie dat: Jan S. als enige zijn koffer zelf in en uitpakt.
Wisten jullie dat: Coen L. meer van de duiven dan van ons houdt.
Wisten jullie dat: Els C. de moppentapster van het kamp is.
Wisten jullie dat: Theo en Maria in aanmerking komen voor café ut Luiperke.

Uiteraard volgt zo snel mogelijk een nieuw verslag met nieuwe foto’s van ons nieuw kamp.

Groetjes Sjaak Velmans

- Terug